Powitać co do poczty to babka jednak dobrze policzyła. Gabaryt B, bo wysokość przekroczona o 5 mm :evil:
Problem ukłądu doładowania
Zwiń
X
-
Problem ukłądu doładowania
Witam jestem posiadaczem Skody Octavia I, 19TDI, 90PS z 1999 roku. Mam duży problem z układem doładowania. Konkretnie, auto przy podwyższonej wilgotności, nie wkręca się na obroty. Odczucia moje jakby turbina nie działała. Jednego dnia auto pracuje normalnie a drugiego nie wkręca się na obroty, maksymalnie do 3 tyś.
Najpierw wymontowałem turbinę, dałem do wyczyszczenia. Nic nie pomogło. Podłączyłem auto do komputera, który nie wyrył żadnego błędu, więc zacząłem szukać.
Wymieniłem filtr paliwa, przepływomierz. Żaden z tych zabiegów nie przyniósł pożądanego efektu.
Proszę o pomoc.
[ Dodano: Pią 31 Sty, 14 22:10 ]
Witam jestem posiadaczem Skody Octavia I, 19TDI, 90PS z 1999 roku. Mam duży problem z układem doładowania. Konkretnie, auto przy podwyższonej wilgotności, nie wkręca się na obroty. Odczucia moje jakby turbina nie działała. Jednego dnia auto pracuje normalnie a drugiego nie wkręca się na obroty, maksymalnie do 3 tyś.
Najpierw wymontowałem turbinę, dałem do wyczyszczenia. Nic nie pomogło. Podłączyłem auto do komputera, który nie wykrył żadnego błędu, więc zacząłem szukać.
Wymieniłem filtr paliwa, przepływomierz. Żaden z tych zabiegów nie przyniósł pożądanego efektu.
Proszę o pomoc.
-
Komentarz